ΜΙΚΡΟΑΣΦΑΛΙΣΗ

         

       Τι είναι η   “Μικροασφάλιση”;

Είναι μια χαμηλού κινδύνου ασφάλισηχαμηλού κόστους, για άτομα με χαμηλό εισόδημα, και διαπιστώνεται να επικρατεί συνήθως, στις αναπτυσσόμενες χώρες και στις χώρες με προβληματικές οικονομίες.
Είναι επίσης γνωστή ως “Μαζική Ασφάλιση”. Μια χωρίς αποκλεισμούς και πολύ προσιτή ασφάλιση για τους “μη έχοντες”.
Τα πιο κοινά προϊόντα που παρέχει η “Μικρασφάλιση”, μπορεί να είναι ένα δάνειο, ή μια κάλυψη υγείας και ατυχημάτων, καλύψεις που αφορούν στην αναπηρία, στην κηδεία, αλλά και στην ιδιοκτησία ή ακόμη και στην ασφάλιση της γεωργίας.
Η Μικροασφάλιση παρέχει μια σημαντική οικονομική υπηρεσία για δύο λόγους.
Κατ’ ‘αρχάς, οι άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα είναι γενικά πιο ευάλωτοι στον κίνδυνο λόγω των διαφόρων τύπων εργασίας, ή λόγω κακής υγείας, σε ατυχήματα, στον καιρό και άλλες κινδύνους.
Δεύτερον, είναι πιθανό να μην έχουν πρόσβαση σε ένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας. Βασίζονται σε οικογένεια, στους φίλους, στην κοινότητα και μερικές φορές δανείζονται από τράπεζες για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μια ασθένεια ή να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες οικονομικές τους ανάγκες.
Αν, ας πούμε, ένας οδηγός ο οποίος είναι ο κύριος εισοδηματίας της οικογένειας έχει ένα μικρό ατύχημα και πάθει ζημιά στο όχημα ή έχει έναν τραυματισμό, τότε όλη η οικογένεια του θα μπορούσε να στερηθεί βασικά είδη πρώτης ανάγκης.
Τα άτομα με χαμηλό εισόδημα στις αναπτυσσόμενες χώρες έχουν αναλογικά μεγαλύτερη έκθεση σε κίνδυνο και υψηλότερη πιθανή απώλεια σε σύγκριση με εκείνα στις σύγχρονες, ανεπτυγμένες οικονομίες.
Eνημερωθείτε σήμερα κιόλας πως μπορείτε να καλυφθείτε πολύ οικονομικά στέλνοντας μας ενα μήνυμα εδώ..

5 thoughts on “ΜΙΚΡΟΑΣΦΑΛΙΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο